
Kırılmalar hayatın en zor engellerinden biridir.
Başarısız bir hayatın parçalarını bir araya toplayıp acıyı, hayal kırıklığını, kırık kalbi alıp alamayacağınızı merak ediyorsunuz.
Vazgeçmek zordur, çünkü onu bilinçsizce idealleştirdiniz.
Hayatında bir zamanlar büyük bir rol oynayan birini kaybetmişsindir ve şimdi bunu aşmak için keder aşamalarını atlatmalısın.
İlişki süresince beyniniz, eşiniz hakkında yargılama ve olumsuz düşünme yeteneğini kapatır. Aynı zamanda, bağlanmanıza ve eşinize bağlı hissetmenize neden olan alanları açar. Bu yüzden ayrıldıktan sonra eski halinizi almak zordur çünkü beyin onları idealleştirmenize neden olur.
Dopamin, oksitosin, testosteron – Bunlar, aşık olduğunuzda beyninizin ürettiği kimyasallardır. Bunlar kelebek hislerinden, sarılma ihtiyacından, hızlı kalp atış hızından ve yeni bir ilişki ile gelen heyecandan sorumludurlar.
Zamanı iyileştirmek yerine, nasıl hissettiğinizi kontrol edin.
Her şeyden önce, acınızın aşamalarını işleme imkânı tanıyın. Duygularınız geçerli ve kabul edilmeyi hak ediyor.
Bunun tekrar olmasına izin vermemek için kendinize sorular sorun:
“Bu ilişki bana ne/neler öğretti? Yaşamımda neleri fark etmemi sağladı? Kendim ile ilgili neler öğrendim? Varlığımla ilgili neler keşfettim?
Ayrılmanın üstesinden gelmek, bedensel bir yaralanmadan kurtuluşa benzer. Kendinize zarar verdikten sonra iyileşmek için, kök nedenini belirlemelisiniz. Neden? Çünkü kök nedenini biliyorsanız, tekrar olmasını durdurabilirsiniz. Böylece, gelecekteki ilişkilerinize başarı şansı verebilirsiniz.
Yavaş yavaş yalnız kalmayı öğrenin, ancak ayrıldıktan hemen sonra değil. Şu anda yapmanız gereken en iyi şey arkadaşlarınız ve ailenizin etrafında olmaktır. Sevdiğiniz insanlarla kendinizi kuşatın. Bunu yapmak beyninizin daha iyi opioidler üretmesine yardımcı olur, bu da size daha iyi hormonlar hissettirir.
Hissettiğiniz öfke ve hayal kırıklığını işleme koymak için, kederin son aşamalardan birinin; umudunuzu yeniden yönlendirmek olduğunu kabul etmeniz gerekir.
Unutmaya çaba gösterdikçe beyin yeniden o kişiye ilişkin çağrışım yapacaktır ve bu kişi ile olan anılarınızı güçlendirecektir. Bu nedenle unutmaya çalışırken daha çok bağlandığınızı hatta bağımlı hale geldiğinizi gözlemleyebilirsiniz.
İlişki sürecinin deneyimlerinin özümsenmesi için belirli bir sürece ihtiyaç vardır. “Çifte kumrular” sürecinden “özgür ruh” sürecine geçişteki özümseme sürecini bir kaybın ardından deneyimlenen yas sürecine benzetebiliriz. Öncelikle inkar ederiz aşık olduğumuz kadını ya da erkeği halen yaşamımızda var edebilmek için elimizden geleni yaparız. İnkar sürecinde zihin gerçekçi olmayan düşünceler üretir.
Aşk, yaratıcı bir güçtür. Özümüzdeki potansiyeli keşfederiz, her şeyi, daha üstün bir bilinç düzeyi ile algılamaya başlarız. Gerçekliği görebilmek için öz enerjimiz ile buluşmamız gerekir bu da ancak ilişkilerimiz sayesinde gerçekleşir.
Aşk, duygusal ve zihinsel olarak oldukça yüklü bir süreçtir. Duygularımızın bedende de izleri mevcuttur. Bedendeki izlerin dönüşümü için bedeninize saygı duyun ve düzenli olarak bedensel sesinizi dinleyerek eylemde olun.
Kaynak:http://filoji.com/kalp-kirilsa-da-neden-sever/
İlk yorum yapan olun