Bir Şarabın Sahte Olduğunu Anlamanın 10 Yolu

Bir Şarabın Sahte Olduğunu Anlamanın 10 Yolu

Dünyanın en etkili şarap eleştirmenlerinden biri olan Robert Parker, şarabın kalitesini tahmin etmek için 100 puanlık bir puanlama ölçeği oluşturdu. Yaklaşımına göre 50-59 puan alan şaraplar kabul edilemez. Ancak her şarap varsayılan olarak 50 puan alır! Sahte şarapların bu noktaya kadar gelebileceğinden ciddi olarak şüpheliyiz.
Bright Side olarak bizler, “pahalı ve kaliteli” şaraplarla bir partiden sonra hastalananlara üzülüyoruz. Bu yüzden sahte bir şarabı nasıl ayırt edeceğiniz ve tüm konukları sağlıklı tutmaya yönelik birkaç ipucu paylaşmaya karar verdik.

Sahte şarap çeşitleri
Toz şarap: kuru üzüm şırası kalıntısına buharlaştırılır ve su ve aromalı alkolle seyreltilir.
Sentetik şarap: üzümlerle hiçbir ilgisi olmayan su, maya, şeker, sitrik asit, alkol, tatlandırıcılar ve koruyucu maddelerden oluşan bir kombinasyon .

Gallicized wine : gerekli yoğunluğa ulaşmak için su ve şeker içeren düşük kaliteli bir şıra.
Kağıt hamurundan şarap içeceği: preslenmiş üzümler.
Tadı iyileştirmek için düşük kaliteli gliserollü şarap .
Alkali katkı maddeleri ile “yumuşatılmış” asidik bir şıra

Koruyucularla : hızlandırılmış şarap eskitme teknolojisi ile yapılan şarap, ekşimeyi önlemek için salisilik asit içerir.
Karışım : İçeceğe daha lezzetli bir koku ve tat vermek için kalitesiz şarap ve iyi bir karışım.
Renkli : İstenilen rengi elde etmek için boyalarla (her zaman doğal olmayan) bir şarap karışımı.
İkame : etiketlerin, fişlerin, eksizlerin ikamesi ile düşük kaliteli şarap.
Kamuflaj : Ünlü bir marka adı altında düşük kaliteli şarap şişeleme.

Nelere dikkat etmelisiniz:
Mağazada:
Kutu şarapların kalitesiz olduğunu hatırlatmak isteriz. İyi bir üretici şarabı asla böyle bir ambalajda saklamaz.
Şaraptaki şeker miktarı aşağıdaki gibi olmalıdır: kuru şaraplar için – 4 g / l’ye kadar; yarı kuru için – 18 g / l’ye kadar; yarı tatlı için – 45 g / l’ye kadar, tatlı için – en az 45 g / l. Daha fazla şeker varsa ve etiket şarabın güçlendirildiğini belirtmiyorsa, yapay olarak eklenmiştir.
Şarap salisilik asit içeriyorsa , üretim teknolojisi ihlali ile yapıldığı anlamına gelir . Ancak E220 (sülfür dioksit) bileşeni herhangi bir şarapta bulunabilir çünkü SO2 fermantasyonun doğal bir yan ürünüdür.

Okumaya devam...  Şarap hakkında bilinmesi gereken ilginç bilgiler

Üretim tarihi, etiket üzerindeki diğer bilgilerden ayrı olarak damgalanmalıdır. Tüm yazı tipleri, yazım hatası, bulanıklık veya hatalı yazdırma olmadan temiz olmalıdır. Etiket üzerindeki yazı, fiş üzerindeki yazı ile aynı olmalıdır.
Eski şarap (meşe fıçılarda demlenmiş) çalıştırılamaz. Sentetik sek şarapların yanı sıra yok. Şarabın tadına kabaca benzeyen tatlı bir konsantre yapmak daha ucuz ve daha kolay olduğu için olur.
Belirli bir şarap markasının uzmanıysanız, orijinal şişenin tasarımındaki değişikliklerle uyarılmalısınız.

Evde:
Doğal şaraba bir tutam karbonat eklerseniz, üzüm nişastası ile kimyasal reaksiyona girerek rengi değişecektir. Sentetik olan aynı kalacaktır.
Doğal şaraba birkaç damla gliserin eklerseniz, dibe batar ve şarabın rengi değişmez. Bununla birlikte, şarap sarıya veya kırmızıya dönerse, enerjilidir.
Bir şişe yüksek kaliteli şarabı sallarsanız, köpük şişenin ortasında toplanacak ve hızla kaybolacaktır. Kenarlarda toplanır ve yavaş yavaş yerleşirse, şarap en iyi kalitede değildir.
Bir parça tebeşir üzerine bir damla şarap ekleyin. Leke kuruduktan sonra daha parlak hale gelirse, bu doğal şaraptır. Lekenin rengi değişirse, şarap boyalar içerir.
Kimyasal deneyleriniz, şarabı getiren konukları şaşırtabilir. Ama güvende olmak üzgün olmaktan daha iyidir!
Şarabın sahte olup olmadığını kontrol etmek için başka ipuçların var mı? Yorumlarda bizimle paylaşın!

Kaynak:1

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*