Yeterince Diliyorum

Yeterince Diliyorum

Geçenlerde, kızının ayrılışının duyurulduğu havaalanında son anlarında bir anne ve kızına kulak misafiri oldum. Güvenlik kapısının yanında durup kucaklaştılar ve anne: “Seni seviyorum ve yeterince diliyorum” dedi  .

Kızı, “Anne, birlikte yaşamımız fazlasıyla yeterli oldu. Aşkın, ihtiyacım olan tek şey. Ben de sana yeterince diliyorum anne. ” Öpüştüler ve kızı gitti.

Anne oturduğum pencereye doğru yürüdü. Orada dururken ağlamak istediğini ve ağlamaya ihtiyacı olduğunu görebiliyordum. Onun mahremiyetine müdahale etmemeye çalıştım ama beni içeri aldı, “Sonsuza kadar süreceğini bilen birine hiç veda ettin mi?” Evet, yaptım, diye cevapladım. “Sorduğum için beni bağışla ama bu neden sonsuza dek bir veda?”

Ben yaşlıyım ve o çok uzakta yaşıyor. Önümde zorluklar var ve gerçek şu ki, bir sonraki geri dönüş cenazem için olacak ”dedi. Güle güle derken, “Yeterince seni diliyorum” dediğini duydum. Bunun ne anlama geldiğini sorabilir miyim? ”

Gülümsemeye başladı. Bu, diğer nesillerden aktarılan bir dilek. Ailem bunu herkese söylerdi. ” Bir an durakladı ve sanki ayrıntılı olarak hatırlamaya çalışıyormuş gibi yukarı baktı ve daha da gülümsedi.

“’Size yeteri kadar diliyorum’ dediğimizde, diğer kişinin, onu sürdürecek kadar iyi şeylerle dolu bir hayata sahip olmasını istiyorduk”. Sonra bana dönerek şunları paylaştı, ezberden okudu,

“ Sana yeterince güneş diliyorum tavrınız parlak tutmak için. Güneşi daha çok takdir
etmen için yeterince yağmur dilerim . Ruhunu canlı tutman için
sana yeterince mutluluk diliyorum . Hayattaki en küçük zevklerin çok daha büyük görünmesi için
size yeterince acı diliyorum . İsteğinizi tatmin edecek
kadar kazanç diliyorum .
Sahip olduğun her şeyi takdir edecek kadar kayıp dilerim .
Size son vedayı atlatmanız için yeterince cehennem dilerim . ”
Daha sonra ağlamaya başladı ve uzaklaştı.

İlişkileri besleyin… .Dedikleri gibi…

Özel bir insan bulmak bir dakika alır

Onları takdir etmek bir saat 

Onları sevmek için bir gün 

Ve sonra onları unutmak için koca bir hayat.

Alıntı

Okumaya devam...  Cahil ve bilge arasındaki fark!

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*