Hayatımız Boyunca Yanlış Soyduğumuz Şeyler

Hayatımız Boyunca Yanlış Soyduğumuz Şeyler

Haftasonu olmuş. Sonunda evimizin ve evde pişirdiğimiz yemeklerin tadını çıkarabiliriz. Bu bizim zamanımızdır.

Yemek kitabındaki tariflere bakarız ve pişirmeyi çok istediğimiz yemek dikkatimizi çeker. Sonra dikkatlice, yemeği pişirebilmek için takip etmemiz gereken adımları okuruz:

 Aniden, bir düşünce geçer aklımızdan: “Harcayacak bu kadar zamanım yok ve şimdi bu yemeği yiyebilmek için bu malzemelerin hepsini soymak ve kesmek zorundayım.”

Dahası, bütün hayatımız boyunca yanlış soyduğumuz şeyleri düşünürüz: ziyan ettiğimiz yiyecekleri ve bazen de nasıl soyacağımızı veya keseceğimizi bilmediğimizden dolayı bizi çileden çıkaran yiyecekleri.

Peki nasıl yanlış soyuyorduk?

Günlük görevlerimizde geleneksel yol her şeyi daha iyi bir hale getirse de, yiyecekleri en verimli şekilde soymak için bu geçerli değildir.

Bütün hayatımız boyunca yanlış soyduğumuz bazı yiyeceklere örnekler verirken, size, hatalarımızı nasıl düzelteceğimizle ilgili de bazı tavsiyeler vereceğiz.

Yaratıcılığınızı kullanın. Örneğin, bir şeyi soymak için her zaman bıçak kullanmanız gerekmez.

1. Sarımsağı soyarken sinen kokudan kurtulun

Sarımsağı bıçakla temizlediğiniz için elinize almaya alıştıysanız, kokusunun ellerinizde neredeyse kalıcı olarak sindiğini fark etmişsinizdir.

Sarımsağı iyice temizlemek istiyorsanız, kapalı bir kaba koyun ve sallayın. Bu basit hareketle hedefinize çok daha hızlı, rahat ve temiz şekilde ulaşabilirsiniz.

2. Patatesleri ziyan etmeye bir son verin

Patatesle uğraşmanın geleneksel yolu onu soğukken soymaktır. Fakat, içi ve kabuğu arasındaki sıkılık ve sertlik, aslında her zaman kullandığımız yöntemi pek de uygun bir hale getirmiyor.

Bunun yerine, patatesleri kesin ve kaynar suyun içine koyun. Bundan sonra, sonucu gördüğünüzde şaşıracaksınız, zira patatesin kabuğunu bu şekilde kolayca çıkarabileceksiniz.

3. Katı yumurtayı ellerinizi kullanmadan soyun

Kaç kere yemeğinizin içinde yumurta kabuğuna denk geldiniz? Bu başımıza gelmektedir, çünkü ellerimiz düşündüğümüz kadar da mükemmel değildir.

Okumaya devam...  Şeytan Nereden Geldi ? Nasıl Oluştu ?

Bunu deneyin ve yumurtanın kabuğunun ne kadar kolay soyulduğunu görün: yumurtanın üstünden minik bir parça kabuğu soyun ve bu açtığınız boşluktan üfleyin. Bu şekile harika ve kabuksuz bir yumurtaya, hızlıca ve kolayca kavuşacaksınız.

4. Kuruyemişlerle savaşmayın: ıslatın veya kavurun

Badem, kuruyemişlerle uğraşmanın ne kadar zor olduğunun açık bir örneğidir. Aldığınız yemişler soyulmuş bile olsa, üzerinde ince bir tabaka olduğunu farkedersiniz, bu da onu pişirmek için zor bir hale getirmektedir.

Bu problemi çözmek için iki seçenek vardır: yıkayın veya kavurun. Seçeneğiniz yemişleri tamamen çiğ yemek isteyip istemediğinize göre değişecektir.

5. Domates soymak çok kolaydır: suyun sıcaklığı ile oynayın

Bu yöntem patatesi soyarkenki ile çok benzerdir. Domatesin kabuğu içine sıkı sıkıya yapışıktır. Bu yüzden, her zaman kullandığımız yöntemi kullanırsak problemler ile karşılaşabiliriz ve hatta kendimizi bıkmış bir halde bile bulabiliriz.

En pratik yöntem şudur: domatesin üstünde küçük çizikler açın ve kaynar suya atın. Ardından, buz dolu bir kabın içine atın ki pişmesinler.

Bu yöntemi takip ederek domatesi rahatlıkla soyabileceksiniz.

6. Sert bir meyve ile uğraşırken bıçak yerine bardak kullanın

Kivi ve mango, soyulması zor olan meyvelerden bazılarıdır: çok fazla su içerirler, meyveyi tuttuğumuzda bu su çok fazla akar, sıçrar ve haliyle ziyan olmuş olur.

Geleneksel yöntemle soymak yerine, yarıya kesin ve soymak için bir bardağın ağız kısmını kullanın. Meyvenin içi ve suyu bardağın içine düşecektir. Dahası, hiç üzerinize sıçramaz ve bu meyvelerin besinlerini çok güzel bir şekilde alabilirsiniz.

7. Üç kesikle mükemmel mandalina

Mandalinanın güçlü bir kokusu vardır. Fakat onları soymanın geleneksel yoldan başka bir yolu vardır ve bu mandalinanın kokusunun elimize sinmemesini sağlar: meyveyi fotoğrafta gördüğünüz gibi üç kez kesin ve kitap gibi nasıl rahat bir şekilde açıldığını görün.

Okumaya devam...  Kız Kulesi’nden Galata’ya İstanbul Kulelerinin İlginç Hikayeleri

8. Muzu cips paketi açarmış gibi soyun

Muzu soymanın geleneksel yolu, muzu diğer muzlardan ayırmaya çalıştığımız andan itibaren başlar.

Fakat geleneksel yöntem en yavaş yöntemdir. Bu yöntemi izlemek yerine, muzun alt kısmını çevirin ve parmaklarınızı bir paket cipsi açarken koyduğunuz gibi koyun.

Bu tek adımla, muzu soyabilirsiniz.

Bütün bunları da düşünerek, bazen günlük görevleri de zor yoldan yaptığımızı farkederiz, bir şeyleri yanlış keserken veya soyarken olduğu gibi.

İşte bu yüzden en iyi yaklaşım yeni yöntemlere açık olmaktır, böylece hatalı veya verimsiz soyma gibi şeyleri önleyebilirsiniz.

 

Kaynak:https://sagligabiradim.com/hayatimiz-boyunca-yanlis-soydugumuz-seyler/?utm_medium=widget&utm_source=website&utm_campaign=recommend

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*